Vakbeurs Recycling werpt blik vooruit op 2022-editie

Vakbeurs Recycling

Vakbeurs Recycling werpt blik vooruit op 2022-editie

Vakbeurs Recycling werpt blik vooruit op 2022-editie

GORINCHEM – Beursorganisator Easyfairs is volop in voorbereiding op de komende editie van de Vakbeurs Recycling die gepland staat op 15, 16 en 17 november 2022 in Evenementenhal Gorinchem. De nationale vakbeurs voor recyclingtechniek & afvalmanagement kent verschillende segmenten op de beursvloer: Inzameling & Afvalmanagement, Sorteren & Verwerking en Sloop & Recycling. Verder zet de organisatie samen met onafhankelijke kennispartners weer een relevant programma op, zodat bezoekers goed op de hoogte zijn van de mogelijkheden om naar een circulaire samenleving toe te werken.

 

Zero Waste Event

Binnen drie jaar wil Vakbeurs Recycling uitgroeien tot een Zero Waste Event. “Tijdens Vakbeurs Recycling 2021 hebben we hierin de eerste stappen gezet”, zegt Robin Vissers, Marketing Event Manager Industrial. Dit traject begon met een goede analyse vooraf door onder andere het inventariseren van de disposables die tijdens de beurs ingezet worden. “Helaas zorgt corona ervoor dat we niet om deze disposables heen kunnen. Wel hebben we heel bewuste keuzes gemaakt welke disposables we goed kunnen recyclen”, aldus Vissers. Tijdens de beursdagen werd al het afval gescheiden ingezameld met de inzamel-Qubics van Ecosmart Renewi.

In 2022 wordt al het afval dat vrijkomt tijdens de op- en afbouwdagen van het evenement ook volledig gescheiden ingezameld. Waarbij het uiteindelijke doel voor 2023 een volledig Zero Waste Event is. Karen Bakx, Project Engineer Ecosmart/Renewi: “Ondanks de mogelijkheid om diverse stromen te scheiden aan de bron, werden er nog veel recyclebare stromen in het restafval aangetroffen. Gemak dient de mens, maar door net wat langer stil te staan bij het weggooien van het afval kunnen we het restafvalpercentage sterk doen dalen. Samen kunnen we duurzaam zijn en werken naar een Zero Waste Event!”

 

Aandacht voor Afvalmanagement

Met de circulaire doelstellingen vanuit de overheid, kunnen bedrijven er straks niet meer omheen om bewust met grondstoffen en afvalrecycling om te gaan. Vakbeurs Recycling heeft dan ook als ambitie om Afvalmanagement een belangrijke rol op de beursvloer te laten spelen. Dit gaat van exposanten die gemeenten en MKB bedrijven met grootschalige afvalvraagstukken kunnen adviseren tot inspirerende kennissessies van onafhankelijke kennispartners en best practices. Afvalgids bekleedt centraal op de beursvloer weer het Match & Meet Point. Hier kunnen bedrijven met specifieke afvalstromen ontdekken welke exposanten hen kunnen adviseren.

 

10e editie Recyclingsymposium

Easyfairs is verheugd om te melden dat verschillende branchepartijen zich opnieuw aansluiten bij het event. Zo organiseren BRBS Recycling, VERAS en ENVAQUA het jaarlijkse Recyclingsymposium op de woensdagochtend. Dit jaar extra bijzonder, omdat het de 10e editie is. Het thema is Grip op Grondstoffen – Zonder Hergebruik en Recycling geen Circulaire Economie. Recycling is een belangrijk fundament in de circulaire economie en de sloop- en recyclingsector investeren veel om de hoge ambities vorm te geven. Dit symposium laat zien dat er nog veel moet worden gedaan om de circulaire economie te realiseren, geeft het goede voorbeeld en helpt de luisteraar op weg.

 

Over Vakbeurs Recycling

Vakbeurs Recycling is een toonaangevend vakevenement waar ruim 4.500 afvalprofessionals de innovaties, diensten en producten op het gebied van recyclingtechniek en afvalmanagement zien, voelen en ervaren bij 150 exposanten. De beurs staat bekend om haar laagdrempeligheid, het gastvrije ontvangst met gratis toegang en catering. Op 15, 16 en 17 november 2022 vindt Vakbeurs Recycling plaats in Evenementenhal Gorinchem. 

 

Vakbeurs Recycling

Deel dit bericht

Scroll naar top