Vakbeurs Recycling samen met Ecosmart Renewi op weg naar een Zero Waste Event.

Demoterrein vakbeurs Recycling 2022

Vakbeurs Recycling samen met Ecosmart Renewi op weg naar een Zero Waste Event.

Vakbeurs Recycling samen met Ecosmart Renewi op weg naar een Zero Waste Event.

Binnen drie jaar wil vakbeurs Recycling uitgroeien tot een Zero Waste Event. “Tijdens Recycling 2021 hebben we hierin de eerste stappen gezet.”, zegt Robin Vissers, Marketing Event Manager Industrial. Dit traject begon met een goede analyse vooraf door o.a. het inventariseren van de disposables die tijdens de beurs ingezet worden. “Helaas zorgt Corona ervoor dat we niet om deze disposables heen kunnen. Wel hebben we heel bewuste keuzes
gemaakt welke disposables we goed kunnen recyclen.”, aldus Robin Vissers. Tijdens de beursdagen werd al het afval gescheiden ingezameld met de inzamel-Qubics van Ecosmart Renewi.

 

Het zijn niet alleen de inzamelmiddelen die ervoor zorgen dat er beter gesorteerd wordt. Door de inzet van een afvalcoach zijn de afvalstromen gewogen, geregistreerd en gescheiden afgevoerd. Daarnaast zorgt de afvalcoach voor voorlichting en awareness. In 2022 wordt al het afval dat vrijkomt tijdens de op- en afbouwdagen van het evenement ook volledig gescheiden ingezameld. Waarbij het uiteindelijke doel voor 2023 een volledig Zero Waste Event is.

 

 

In de stand van Ecosmart werden de restafvalzakken van debeursvloer door hen nog eens gesorteerd op de sorteertafel. Karen Bakx, Project Engineer Ecosmart/Renewi: “Ondanks de mogelijkheid om diverse stromen te
scheiden aan de bron, werden er nog veel recyclebare stromen in het restafval aangetroffen. Gemak dient de mens, maar door net wat langer stil te staan bij het weggooien van het afval kunnen we het restafvalpercentage sterk doen dalen. Samen kunnen we duurzaam zijn en werken naar een Zero Waste Event!”

 

 

Benieuwd wat de resultaten waren van deze eerste stappen naar een Zero Waste Event? Bekijk hieronder het afvalprofiel van Recycling 2021.

 

Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact op met robin.vissers@easyfairs.com.

Deel dit bericht

Scroll naar top