Strategisch AI partnerschap Bollegraaf en Greyparrot zorgt voor transformatie afvalmanagement wereldwijd

Strategisch AI partnerschap Bollegraaf en Greyparrot zorgt voor transformatie afvalmanagement wereldwijd
Bollegraaf Recycling Solutions

Strategisch AI partnerschap Bollegraaf en Greyparrot zorgt voor transformatie afvalmanagement wereldwijd

’s Werelds grootste fabrikant van recyclinginstallaties en de leider op het gebied van AI waste analytics verhogen de efficiëntie van duizenden recyclinginstallaties als antwoord op de groeiende afvalcrisis.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Bollegraaf is een strategisch partnerschap aangegaan met Greyparrot, een pionier op het gebied van AI waste analytics, om te zorgen voor een transformatie van het internationale afvalmanagement. Als onderdeel van de overeenkomst brengt Bollegraaf al zijn inspanningen op het gebied van Vision AI onder bij Greyparrot en investeert een bedrag van in totaal 11,8 miljoen Euro ($12,8M) in Greyparrot in ruil voor een minderheidsbelang in het bedrijf. Bovendien wordt Bollegraaf wereldwijd distributeur van en strategisch partner voor Greyparrot’s Analyzer, een platform dat met behulp van AI camerasystemen momenteel 100% zichtbaarheid biedt in de afvalstromen bij recyclinginstallaties in 14 landen. In het kader van de deal neemt Greyparrot het intellectuele eigendom op het gebied van vision-based computing en het zeer hoog aangeslagen AI ontwikkelingsteam van Bollegraaf over. Daarnaast zal Greyparrot zijn eerste kantoor op het Europese vasteland openen in Nederland.
Via dit baanbrekende partnerschap willen beide bedrijven duizenden bestaande Materials Recovery Facilities (MRF’s) en Plastics Recovery Facilities (PRF’s) moderniseren met geavanceerde AI mogelijkheden om zo het recyclingpercentage een boost te geven en de emissies van materialen meetbaar te maken. De samenwerking moet resulteren in revolutionaire, slimme recyclinginstallaties die volledig geautomatiseerd en wendbaar zijn om nieuwe waarde te creëren uit afvalstromen en tegelijkertijd te voorkomen dat miljoenen tonnen afval eindigen op stortplaatsen, in oceanen en in verbrandingsovens. Binnen de initiatieven om het afvalmanagement te transformeren, maakt deze samenwerking een aanzienlijke versnelling mogelijk van de wereldwijde overgang van een lineaire naar een circulaire economie. Greyparrot en Bollegraaf committeren zich bovendien aan de ontwikkeling van nieuwe producten waarin de sterkten van beide bedrijven samenkomen om de visie van volledig geautomatiseerde en intelligente sorteerfaciliteiten te realiseren.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top