ZERO WASTE EVENTS: Naar een groenere toekomst op Vakbeurs Recycling!

1712914206552

ZERO WASTE EVENTS: Naar een groenere toekomst op Vakbeurs Recycling!

Op 20, 21 en 22 november 2023 organiseerden wij de jaarlijkse Vakbeurs Recycling in de Evenementenhal te Gorinchem. Ons doel: de Vakbeurs Recycling 2023 zo (rest)afvalvrij mogelijk maken!

 

Een groenere toekomst

Met een sterke nadruk op duurzaamheid en afvalpreventie hebben we een significante stap gezet richting een groenere toekomst. Deze rapportage biedt een overzicht van de behaalde resultaten, CO2-voetafdruk en leerpunten van het evenement.

 

Afvalscheiding

Afvalscheiding blijft een kernthema! Door verbeterde afvalscheiding transformeert afval niet alleen tot afval, maar tot een waardevolle grondstof voor nieuwe producten. Wij geloven dat afvalvermindering en duurzaamheid cruciaal zijn in onze streven naar een circulaire economie.

 

Dankzij doordachte plaatsing van afvalstations op de beursvloer, een efficiënt afvalweegsysteem en nasortering, hebben we de restafvalproductie weten te minimaliseren tot slechts 19 gram per bezoeker, met een totaal restafvalpercentage van 35%.

 

Desondanks stuiten we op uitdagingen, met name door het overmatig gebruik van wegwerpsoepbekers, houten lepels en vervuilde papieren borden. Ondanks onze inzet voor duurzame alternatieven, blijft het gebruik van niet-duurzame items de reductie van ons afval belemmeren. Blijf bewust scheiden en verminderen! Samen bouwen we aan een groenere en duurzamere toekomst.

 

 

Lees meer: https://adobe.ly/3vFD6ad

 

Deel dit bericht

Scroll naar top