Vakbeurs Recycling zet samen met Renewi mooie stappen naar een Zero Waste Event

Renewi

Vakbeurs Recycling zet samen met Renewi mooie stappen naar een Zero Waste Event

Van 21,9% restafval in 2021 naar 8,5% restafval in 2022

Easyfairs maakt met Vakbeurs Recycling een start naar een duurzamere toekomst. We leven in een samenleving waar alles steeds duurzamer, zuiniger en uiteindelijk circulair moet worden. Daarom wil Easyfairs van Vakbeurs Recycling een van de eerste Zero Waste Events maken binnen de markt van zakelijke events. Easyfairs zet dit actieplan samen met partner Renewi op.

Na twee leerzame edities waarin Easyfairs met Renewi het afval van Vakbeurs Recycling nauw heeft gemonitord, wordt 2023 dé editie waarin Vakbeurs Recycling een Zero Waste Event wordt. Er zijn mooie resultaten geboekt in november 2022. Door nascheiding op de sorteertafel in de stand van Renewi is er maar liefst een daling van 13,4% restafval behaald. De restafvalstromen worden kritisch bekeken, zodat deze in 2023 voor zover mogelijk vervangen kunnen worden door duurzamere alternatieven.

Wat houdt een Zero Waste Event in?

Afval scheiden, we weten allemaal dat het moet. Toch blijkt het in de praktijk lastiger dan gedacht. Daarom is het van groot belang om op de beursvloer een goede afvalscheidingsmogelijkheid aan te bieden, zoals de inzamel-Qubics van Renewi. We maken het inzamelen van diverse afvalstromen gemakkelijker voor zowel bezoekers als exposanten door een duidelijke afvalomschrijving op de inzamel-Qubics. Op deze manier hoeven aanwezigen op de beursvloer er alleen nog maar even bij stil te staan in welke bak hun afval hoort.

 

Het zijn niet alleen de inzamelmiddelen die ervoor zorgen dat er beter gesorteerd wordt. Door de inzet van een afvalcoach zijn de afvalstromen gewogen, geregistreerd en gescheiden afgevoerd. Daarnaast zorgt de afvalcoach voor voorlichting en awareness. Daarbij zal het afval van de bezoekers ook nagescheiden worden.  Hierdoor zal er een significant lager % restafval overblijven. De resultaten van afvalscheiding tijdens de beursdagen worden meegenomen naar 2023, waarbij iedere editie steeds een stapje verder gaat in het registreren en analyseren van de afvalstromen en afvalverwerking. Het uiteindelijke doel een volledig Zero Waste Event.

Benieuwd naar de volledige resultaten van 2022?

Klik hier voor het Afvalprofiel:

Deel dit bericht

Scroll naar top