Terugblik | Vakbeurs Recycling 2023 laat voorspoedige groei zien en bouwt aan duurzame toekomst

Seijbel Photography-0308

Terugblik | Vakbeurs Recycling 2023 laat voorspoedige groei zien en bouwt aan duurzame toekomst

Vakbeurs Recycling 2023 laat voorspoedige groei zien en bouwt aan duurzame toekomst

 

GORINCHEM – Vorige week stond Evenementenhal Gorinchem in het teken van innovatie, duurzaamheid en groei tijdens Vakbeurs Recycling, die plaatsvond op 21, 22 en 23 november. Het enthousiasme en de positiviteit waren voelbaar onder alle aanwezigen. Samen met Renewi Ecosmart zette het beursteam zich weer in voor een Zero Waste Event, om zo een goed voorbeeld te geven aan de sector.

Indrukwekkende exposanten- en bezoekersgroei

Met bijna 4700 bezoekers heeft Vakbeurs Recycling een indrukwekkende bezoekersgroei van 19% ten opzichte van vorig jaar weten te realiseren. Deze stijgende lijn bevestigt het groeiende belang en de relevantie van recycling in de huidige samenleving. Met een groei van maar liefst 23% naar 160 exposanten konden bezoekers volop kennis van producten en innovaties ophalen.

Geslaagde editie door intensieve samenwerking (kennis)partners

Ravi Changoer, Accountmanager van Vakbeurs Recycling, kijkt met trots naar het succes van de afgelopen dagen: “Met alweer de eerste 67 inschrijvingen voor de volgende editie bouwen we nu al aan een mooie Vakbeurs Recycling in 2024. We zijn vastbesloten om deze positieve trend de komende jaren voort te zetten.”

 

De vernieuwde initiatieven op de beurs werden met open armen ontvangen. Start-ups kregen veel geïnteresseerde bezoekers, het Grondstoffenplein was een drukbezochte ontmoetingsplaats en de machines in het Demo Park werden bewonderd door velen. Ook het nieuwe Afvalcafé, georganiseerd door Afvalgids, kent een vliegende start. Stamgasten konden laagdrempelig deelnemen door een afname van een netwerk- en flexplek.

 

Het Recyclingsymposium, georganiseerd door BRBS Recycling, VERAS en Water Alliance, trok ruim bezoek met hun hoogwaardig programma. Daarnaast bood de diversiteit aan thema’s in het kennistheater, waaronder kunststofrecycling, veiligheid, circulaire bouweconomie en afvalmanagement, de bezoekers een breed scala aan informatie en inzichten.

Inspiratie, kennisdeling en samenwerking

De vele kennispartners kijken met tevredenheid terug op de opkomst en interesse in hun sessies. De interactie en betrokkenheid van het publiek getuigen van een groeiend bewustzijn en engagement op het gebied van recycling en duurzaamheid. De eerste gesprekken met kennispartners voor de editie van 2024 staan al gepland in december, waar ideeën worden besproken om de volgende Vakbeurs Recycling nóg succesvoller te maken.

 

Vakbeurs Recycling 2023 was niet alleen een ontmoetingsplaats voor professionals in de sector, maar ook een bron van inspiratie, kennisdeling en samenwerking. De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde editie en kijkt vol vertrouwen uit naar de toekomst van de recyclingindustrie.

Deel dit bericht

Scroll naar top