Vakbeurs Recycling maakt eerste highlights voor 2024-editie bekend

In dit artikel

Seijbel Photography-0474

Vakbeurs Recycling maakt eerste highlights voor 2024-editie bekend

GORINCHEM – Het onafhankelijke platform Vakbeurs Recycling, dat plaatsvindt op 12, 13 en 14 november 2024, vormt hét netwerkmoment voor de afvalsector in Evenementenhal Gorinchem. Professionals op het gebied van recyclingtechniek en afvalmanagement ontmoeten elkaar gedurende deze drie dagen om samen de weg in te slaan naar afvalvrije organisaties. ‘Met al 111 deelnemende bedrijven en een groeiende deelnemerslijst, belooft het evenement een groot succes te worden’, zegt Bas van Gent namens Vakbeurs Recycling.

 

Volop inspiratie

De beursvloer is opgedeeld in de segmenten Afvalmanagement, Sorteren & Verwerken en Sloop & Infra. Daarnaast worden diverse themapleinen georganiseerd, zoals het Grondstoffenplein, waar leden en donateurs van BRBS Recycling, VERAS en Expertgroep Dutch Waste Technologies van Water Alliance de circulaire mogelijkheden van hergebruik en hernieuwde grondstoffen presenteren. In het Demo Park worden groot materieel en producten gepresenteerd, terwijl beginnende en innovatieve bedrijven een plaats krijgen in de Start-Up Straat. Het Afvalcafé, het netwerkcafé voor de afvalbranche dat Afvalgids samen met beursorganisator Easyfairs voor de tweede keer tijdens Vakbeurs Recycling organiseert, biedt uitgebreide netwerkgelegenheden.

 

Focus op Afvalmanagement

De wereld van afval- en grondstoffenbeheer is volop in beweging. De doelstellingen vanuit de overheid zijn ambitieus en de mogelijkheden voor betere en duurzamere recycling zijn eindeloos. Consumenten, de verpakkingsindustrie, gemeenten en bedrijven met grote afvalstromen moeten allen hun steentje bijdragen. Vakbeurs Recycling biedt ieder jaar het platform waar experts, inhoudelijke kennis en oplossingen op het gebied van afvalmanagement samenkomen om de markt klaar te stomen voor een circulaire toekomst.

 

Inspirerend en innovatief programma van CORE Changemakers

Dagelijks organiseert CORE Changemakers in het kennistheater diverse inspirerende sessies die zich richten op de meest urgente vraagstukken binnen de recyclingsector. Onderwerpen zoals de recycling van batterijen en lachgascilinders, evenals de circulariteit in de railsector, komen uitgebreid aan bod. Deze complexe problemen worden belicht vanuit de ‘triple helix’-benadering, waarbij de industrie, overheid en kennisinstellingen gezamenlijk hun inzichten delen. Sprekers zoals Alom B.V. en de BOM bieden hun waardevolle perspectieven om een helder beeld te schetsen van zowel de uitdagingen als de mogelijke oplossingen. Naast deze informatieve presentaties organiseert CORE Changemakers ook een symposium over zonnepanelen, waarin de nadruk ligt op het tijdig aanpakken van toekomstige afvalstromen.

 

Over Vakbeurs Recycling

Vakbeurs Recycling is een vakevenement waar 4.800 afvalprofessionals de innovaties, diensten en producten op het gebied van recyclingtechniek en afvalmanagement kunnen zien, voelen en ervaren bij 160 exposanten. De beurs staat bekend om haar laagdrempeligheid, het gastvrije ontvangst met gratis toegang en catering. Op 12, 13 en 14 november 2024 vindt Vakbeurs Recycling plaats in Evenementenhal Gorinchem. Voor meer informatie: www.recyclingvakbeurs.nl.

Deel dit bericht

Andere interessante artikelen

Scroll naar top