VEELZIJDIGE KRACHTPATSER LEVERT EINDPRODUCT IN ÉÉN DOORGANG

Beschrijving

Sinds de Eggersmann groep de langzaamdraaiende Teuton Z55 shredder voorstelde in 2017, kan men spreken van een waar succes. De machine kon toen reeds alle soorten materialen verkleinen en een kwalitatief eindproduct afleveren door het gebruik van een korf. Daar waar tot dan twee doorgangen of twee machines nodig waren, kon de Teuton een eindproduct leveren in een doorgang zonder in te boeten in capaciteit, dit vanwege de grote doorlaathoogte onder de rotor. Dit paradepaardje krijgt nu een opvolger met de Teuton Z60, die in nog meer en nog veeleisendere toepassingen zijn mannetje staat.

De Teuton Z55 werd ontwikkeld door de bekende ingenieur Thomas Diekmann en kenmerkt zich vooral door zijn veelzijdigheid. De shredder met enkele rotor, kan werken met of zonder korf en is dusdanig gebouwd dat men twee korven comfortabel met de machine kan meenemen. Er is een gevarieerd aanbod aan korven met verschillende mazen, waardoor men eenvoudig tot het gewenste eindproduct kan komen. De 3.000 mm lange rotor is qua toerental traploos instelbaar tot 40 tpm, is hydraulisch aangedreven en kan bij overbelasting makkelijk terugdraaien. De duurtijd hiervan is parametrisch instelbaar.

Het voornaamste succes in de diversiteit van de machine ligt hem in de vele varianten van gereedschappen die beschikbaar zijn. De combinatie van toerental, type gereedschap, type zeefkorf, type tegenkam en de positionering van de tegenkam, zorgt er voor dat op een veelzijdige manier gewerkt kan worden in verschillende soorten materialen. Een variatie in applicaties is hier dan ook niet vreemd aan: afvalhout, groenafval, extreem grote wortels, industrieel afval, grof vuil, autobanden, matrassen…

Lees het volledige artikel op onze website!

Media

Deel op Social Media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll naar top