Uitbreiding van de technologieportfolio door deelname aan RW Recycling World

Beschrijving

Uitbreiding van de technologieportfolio door deelname aan RW Recycling World

… in Zwitserland. Het bedrijf is opgericht in 2002 en beschikt over technologieën voor versnipperen, scheiden, sorteren, zeven, kogelen, zeven en scheiden. Met name voor het bedrijfsonderdeel Recycling & Milieu betekent dit een uitbreiding van de diepte van de toegevoegde waarde en de procescompetentie, waardoor de eigen marktpositie verder wordt versterkt.

RW Recycling World GmbH, gevestigd in Merishausen in het kanton Schaffhausen in Zwitserland, werd in 2002 opgericht door Robert Weber. Het door de eigenaar geleide bedrijf op het gebied van milieu- en recyclingtechnologie is internationaal actief. De aangeboden technologieën zijn gebaseerd op de mechanische procesprincipes van versnipperen en scheiden. Het machinepark omvat hoofdzakelijk luchtscheidingstafels, zigzagscheiders, cirkelzeefmachines, parelmolens en cyclonen, alsmede container- en doseertechnologie.

Diepte van toegevoegde waarde en procescompetentie uitgebreid

In een eerste fase heeft BHS-Sonthofen 50% van de bedrijfsaandelen overgenomen en is een partnerschapssamenwerking overeengekomen. In dit verband zal BHS-Sonthofen de machines in de toekomst produceren, de proces- en technologische know-how ervoor opbouwen en ze integreren in haar procesoplossingen en recyclingsystemen voor klanten onder de merknaam “BHS”. Aangezien scheidings-, sorteer- en classificatietechnologie een aanzienlijk deel uitmaakt van de innovatieve procesoplossingen en recyclingsystemen in de business unit Recycling & Environment, betekent dit een aanzienlijke uitbreiding van de technologieportefeuille en dus van de diepte van de toegevoegde waarde van BHS. Uiteindelijk komt dit ten goede aan de klanten van BHS-Sonthofen, die zo een brede adviesexpertise gecombineerd met een gevarieerde technologieportfolio en uitgebreide proceskennis uit één hand krijgen. RW Recycling World zal zijn portfolio op de markt blijven aanbieden onder de merknaam RW.

Ga voor meer informatie over RW Recycling World naar: www.recyclingworld.ch/

Scroll naar top