Smart non-ferro scheider met IOT module

Beschrijving

Op de Recycling in Gorinchem presenteert Goudsmit Magnetics uit Waalre (Stand E117) een recent geüpgrade Eddy Current non-ferroscheider.

IOT module
De upgrade houdt in dat de besturingskast optioneel uit te breiden is met een IOT (Internet of Things) module; dit maakt de machine toepasbaar voor vrijwel elke productstroom. De module stuurt alle belangrijke data via internet door naar een dashboard. Zo kunnen operators in één overzicht zien wat de prestatie van de machine is. Hoe hard draait de rotor? Hoeveel trillingen zijn er op dit moment? Wat is de bandsnelheid? Al deze vragen worden grafisch en real time weergegeven. De internetconnectie biedt ook de mogelijkheid voor hulp op afstand. Het Goudsmit service team staat online klaar om mee te kijken, eventuele storingen te verhelpen en software updates uit te voeren.

Vergroting van up time
Dit scheelt veel tijd en vergroot daarmee de up time van de Eddy Current scheider. De connectie met Profinet maakt het ook mogelijk een non-ferro scheider te integreren in een machinelijn. Zo werkt alles met elkaar samen en kan de lijn centraal worden aangestuurd.

Modulair design
Mechanisch zijn er ook upgrades doorgevoerd. Zo zijn de EddyXpert en EddyFines machinelijnen dichter bij elkaar gebracht om de uitwisselbaarheid van modules mogelijk te maken. Voor bedrijven die het systeem in de toekomst willen uitbreiden met bijvoorbeeld een trommelmagneetscheider of ander scheidingssysteem, zijn deze eenvoudig te vervangen of uit te wisselen met een andere module.

Media

Deel op Social Media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll naar top