REEPRODUCE project
Bronneberg BV

REEPRODUCE project

Het REEPRODUCE project met als doel om een meer circulair en duurzaam Europa te vormen.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Trots kunnen wij mededelen dat Bronneberg een onderdeel is van het REEPRODUCE project. Dit onderzoeks- en innovatieproject heeft als doel een meer circulair en duurzaam Europa te vormen.

Europa heeft als doel gesteld om als eerste een klimaat-neutraal continent te zijn in 2050. REEs (Rare Earth Elements) zijn essentiële materialen voor de Europese economie en van belang voor de groene agenda van Europa. 64% van de vraag naar REEs is voor de productie van krachtige permanente magneten, bestaande uit neodymium (Nd), praseodymium (Pr), terbium (Tb) en dysprosium (Dy) bestemd voor efficiënte elektrische motoren. Deze zijn van groot belang voor elektrische voertuigen, robots, luchtvaart en verdedigingsmechanismen.

Uit het Rare Earth Magnets and Motors: A European Call for Action rapport, opgesteld door de European Raw Materials Alliance (ERMA), blijkt dat magneten (Nd, Pr, Tb, Dy) 25% van de totale REEs marktvolume betreffen, echter vertegenwoordigen zij 80% tot 90% van de totale REEs marktwaarde. Op dit moment is de Europese REEs waardeketen erg afhankelijk van de import uit landen buiten de EU, voornamelijk van China, waar meer dan 90% van de REEs voor magneetfabrikanten geproduceerd worden. Dit resulteert in een groot leveringsrisico van deze materialen aan Europa en hierdoor komt de transitie naar een groene economie in gevaar.

De innovatieve oplossingen die ontwikkeld worden in het REEPRODUCE project zullen de fundering zijn voor een meer veerkrachtige en zekere REEs waardeketen in Europa.

Onze rol in het REEPRODUCE project is om kennis over het recyclen van ferro en non-ferro metalen en het scheiden van deze materialen te delen en te gebruiken ten behoeve van het scheiden van permanente magneet van ferro metalen.

Er is een consortium van 15 partners uit grote en MKB ondernemingen en onderzoek en technologische organisaties gevormd, waarmee de gehele Europese REEs-recycling waardeketen vertegenwoordigd is bij het ontwikkelen van de innovatieve oplossingen.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top