Poedervormige stoffen metaalvrij met snelreinigende magneet.

Beschrijving

Poedervormige stoffen metaalvrij met snelreinigende magneet.

Op de beurs “Solids” in Rotterdam toont Goudsmit Magnetic Systems uit Waalre een recent ontwikkelde snelreinigende clean flow magneet die Gausswaardes van 10.700 op de staven in het product bereikt. Het magneetsysteem verwijdert ijzerdelen en zwak magnetische delen uit poedervormige stoffen (zoals bijvoorbeeld melkpoeder, suiker en meel). Door toepassing van een nieuwe generatie Neoflux® magneten is het tevens mogelijk zwak magnetische delen zoals RVS 304 af te vangen. Doordat de roosters van dit nieuwe type clean flow magneet via een rail naar buiten getrokken kunnen worden, biedt de magneet veel bedieningsgemak en veiligheid (CE-norm) voor de operators.
De behuizing is gemaakt uit RVS 304 en het geheel wordt glad afgewerkt (Ra≤0.8ų) waardoor het aan de HACCP/ EHEDG eisen voldoet.

VERTICALE LEIDING
De snelreinigende clean flow magneet is bestemd voor montage in verticale valleidingen en inzetbaar in de voedingsmiddelen, keramische en chemische industrie. Leverbaar in drie standaardafmetingen (in-/uitloop 200 x 200 mm, 250 x 250 mm en 300 x 300 mm) en geschikt voor capaciteiten van 10 tot 20 m3/uur. Speciale afmetingen kunnen volgens klantenspecificatie vervaardigd worden.

Scroll naar top