Plastic waste recycled in a more sustainable way
Bollegraaf Recycling Solutions

Plastic afval op een duurzamere manier gerecycled

Bollegraaf participeert in een verwerkingsinstallatie die is gebouwd om plastic afval op een duurzamere manier te recyclen.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Een nieuw project waar de Bollegraaf Groep in participeert, is de verwerkingsinstallatie van Blue Cycle. Deze verwerkingsinstallatie is gebouwd om plastic afval op een duurzamere manier te recyclen. Blue Cycle heeft namelijk een nieuwe pyrolyse techniek ontwikkeld, waardoor ook kunststoffen die voorheen niet recyclebaar waren, worden afgebroken tot hun ruwe vorm om ze bruikbaar te maken als grondstof voor dieselolie of het produceren van nieuwe kunststoffen. Bollegraaf heeft een sorteerinstallatie geleverd, waarmee de aangevoerde kunststoffen op de juiste kwaliteit kunnen worden gebracht voor het pyrolyse proces.

Voorheen was de manier waarop er met plastic afval werd omgegaan enorm verspillend, zowel op economisch gebied als de impact op het milieu. Met de komst van Blue Cycle wordt er een beter alternatief geboden voor ons plastic afval en daarmee is onze afhankelijkheid van primaire grondstoffen verminderd.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top