PERMANENTE BOVENBANDMAGNEET PRESTEERT ALS ELEKTRO MAGNEET

Beschrijving

Goudsmit heeft onlangs een permanente bovenbandmagneet ontwikkeld met een sterk en diep magneetveld. De magneet trekt een genormeerde stalen staaf (VDE 0580) van Ø20×120 mm aan op een afstand van 550 mm; dit was voorheen alleen mogelijk met een elektro bovenbandmagneet. Dit nieuwe ontwerp biedt aanzienlijke voordelen ten opzichte van elektromagneten. De nieuw ontwikkelde permanente bovenbandmagneet heeft dezelfde of nog betere prestaties als een 10kW elektro bovenbandmagneet en kost beduidend minder in aanschaf en doorlopende energiekosten. Ook het design is verbeterd; de magneet is uitgevoerd met een betere en dichtere afscherming van gestraald RVS. Dit maakt de permanente bovenbandmagneet extra veilig en onderhoudsarm. Bovenbandmagneten zijn bestemd voor opstelling boven transportbanden in de bulkverlading of recyclingindustrie. Ze verwijderen grote hoeveelheden ijzerdelen uit grondstoffen en voeren deze automatisch en continu af.
Elektro bovenbandmagneten
Het is bekend dat elektro bovenbandmagneten een sterker en dieper vangveld hebben dan permanente bovenbandmagneten. Maar er zijn ook nadelen: een elektromagneet warmt op als hij ingeschakeld staat. Hoe warmer de magneet wordt, des te meer de magneetkracht afneemt. Als de magneet afkoelt, nemen de prestaties weer toe. Een externe magneetkoeling zou de oplossing zijn maar dit betekent een extra investering in aanschaf en energie. Het opwarmen van de magneet kan bovendien een nadelig risico zijn in brandbare of explosiegevoelige omgevingen; een reden waarom elektromagneten niet het ATEX 21 certificaat kunnen krijgen.

Ook vereisen elektro bovenbandmagneten een besturingskast plus de bijbehorende energiekosten. Een goede elektro magneet zit al snel op een vermogen van 7 kW; dit betekent doorlopende kosten in energieverbruik. Een permanente bovenband benodigd geen energie voor de magneet en bezit maar één motor die aangestuurd hoeft te worden. Er is dus geen besturingskast nodig en de energiekosten blijven laag.

Media

Deel op Social Media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll naar top