Modulaire bovenbandmagneet voor mobiele recyclingsystemen
GOUDSMIT MAGNETIC SYSTEMS B.V.

Modulaire bovenbandmagneet voor mobiele recyclingsystemen

Goudsmit Magnetics toont een recent ontwikkelde reeks mobiele bovenbandmagneten. De modulair opgebouwde magneten verwijderen ijzerdelen uit onderliggende materiaalstromen

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

en zijn bestemd voor mobiele recyclingsystemen zoals shredders, brekers en zeefinstallaties. De magneetscheiders zijn opgebouwd met Ferriet of Neodymium magneten waarbij laatstgenoemde van een 2-pool naar een 3-pool systeem is ge-upgrade. Dit betekent een sterker magneetveld uit dezelfde hoeveelheid magneten. De compacte en sterke Neodymium 3-pool bovenband laat te scheiden ijzer meer draaien en trekt het los, zelfs wanneer het onder een berg materiaal ligt. Dit levert uiteindelijk een schoner product op en maakt dat er meer metaal teruggewonnen kan worden.

De nieuwe bovenband is modulair opgebouwd en bevat een extra afzwakker aan het eind van de magneet. Aangezien mobiele brekers een diversiteit kennen qua voeding –elektro of hydro-, biedt de modulaire constructie de gebruiker keuze uit een hydrodrive, gearmotor drive of drummotor drive. De afzwakmagneet komt in de nieuwe versie bovenop de verschillende werkbreedtes die beschikbaar zijn in 650, 800, 1000, 1200 en 1400 mm breed. Deze extra magneet draagt het materiaal verder buiten de transportband en zorgt voor een betere afwerping van de aangetrokken ijzerdelen. Bovendien vermindert dit de bandslijtage aanzienlijk. Bijkomend voordeel van de Neodymium magneten: door het lage gewicht van de magneet neemt de mobiliteit van de shredder of breekinstallatie toe.

Zowel magneetveld als assen en lagers zijn in het nieuwe ontwerp beter afgeschermd. Het magneetveld straalt niet meer buiten de zijkant van de magneet uit en daarmee is de bovenband beter afgeschermd tegen vervuiling. Er blijft minder ijzer aan de buitenkant tegen de constructie hangen. Dat scheelt reinigingstijd en onderhoud. De bovenbandmagneet bevat bovendien twee centrale smeerpunten, ook geschikt voor centrale smering. Dit bespaart operators kostbare tijd.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top