Lindemann is weer echt Lindemann

Beschrijving

Na meer dan 20 jaar onder de vleugels van de Finse Metso-groep is de Duitse shredderproducent Lindemann weer geheel zelfstandig.
Vorig jaar nam de Zweedse investeerder Mimir de recyclingdivisie over van Metso en kon de merknaam Lindemann Metal Recycling Solutions in ere worden hersteld.
‘Mimir heeft alle middelen om Lindemann te ondersteunen bij het uitbreiden van haar leidende positie in de markt”, zegt Lindemann-ceo Ioannis Giouvanitskas. “Een geweldige kans om het bedrijf naar een hoger niveau te tillen en de focus terug te brengen naar de kernwaarden van de oprichter Waldemar Lindemann: kwaliteit, hoge prestatie en innovatie.”
De meeste onderdelen van het bedrijf, inclusief administratie en het servicecentrum, zijn ondergebracht in het hoofdkantoor in Düsseldorf. “Vanuit Düsseldorf zijn de verbindingen met onze internationale vestigingen ideaal”, zegt Giouvanitskas. Lindemann heeft wereldwijd 180 medewerkers op 14 locaties.
De productie van machines vindt plaats binnen een straal van 150 km van Düsseldorf.

Lindemann voorziet op de middellange termijn gestage groei in de wereldwijde vraag naar staal en daarmee neemt ook de vraag naar staalschroot fors toe. Door steeds strengere milieuregels schakelt de productie in veel landen over op meer energie-efficiënte processen die tot 100% staalschroot kunnen gebruiken, hetgeen bijvoorbeeld extra shreddercapaciteit noodzakelijk maakt.
Lindemann kondigt aan nog meer te gaan investeren in nieuwe technologieën, ter ondersteuning van de oprukkende digitalisering maar ook om de emissiewaarden te helpen reduceren.

*Opgericht: 1913 door Waldemar Lindemann
*Medewerkers: 180
*Locaties wereldwijd: 14
*Machines: shredders, scharen, balenpersen en meer voor de metaal recycling industrie

(uit: Recycling Magazine)

Scroll naar top