H2-Share’s eerste vrachtauto op waterstof gaat de weg op in Nederland

Beschrijving

Deze vrachtwagen is getest door BREYTNER en ontwikkeld door het H2-Share-project. Om de truck te begeleiden op de demonstratielocaties heeft Wystrach GmbH een mobiele waterstoftankmachine met een laag energieverbruik gebouwd.

De truck zal worden ingezet door Zero Emission Transport provider BREYTNER voor een periode van drie maanden in de retail logistiek, zo zal de truck winkels bevoorraden en aanvoerlijnen voor zero emission pakketdiensten. Door de truck te testen in verschillende soorten logistieke processen hoopt BREYTNER een bijdrage te kunnen leveren aan de vraag waar een waterstofvrachtwagen het beste kan worden ingezet. Na de demonstratie bij BREYTNER gaat de truck naar een van de andere partners voor een volgende demonstratie.

Uit bewijsmateriaal uit de logistieke sector blijkt een sterke groeiende belangstelling voor emissieloze oplossingen om de impact op het milieu en de emissies, die een negatieve invloed hebben op de luchtkwaliteit, te verminderen. In stedelijke gebieden kan de zero-emissie logistiek worden geëxploiteerd door batterij-elektrische vrachtwagens. Ze zijn echter beperkt in hun aanbod. Voor grote zware voertuigen die langere afstanden afleggen, zijn elektrische vrachtwagens met een waterstofgascelvergroter een emissieloze oplossing. In de EU zijn dergelijke voertuigen nog niet commercieel beschikbaar, maar ze hebben een enorm potentieel. H2-Share is bedoeld om dit potentieel te ontsluiten.

Media

Gallery

Deel op Social Media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll naar top