Draaistapelbak Horeca Van Zon

Beschrijving

Draaistapelbak Horeca Van Zon

Met ervaring sinds 1964, is Van Zon dé groothandel voor de horecabranche in België. Met een ruim assortiment kwalitatieve producten en een 24/7 Express delivery is Van Zon een ambitieus en innovatief bedrijf.

Groothandel Van Zon kwam in contact met Engels Logistics toen ze op zoek waren naar een duurzame oplossing voor:

* Distributie van de producten richting de horeca, frituren en overige klanten.
* Orderpicken in het distributiecentra.
* Distributie van de producten naar de verschillende winkels van Horeca van Zon.

Tot dusver werden de bestellingen in kartonnen dozen verpakt en in rolcontainers klaargezet voor verzending. Kartonnen verpakkingen staan echter garant voor veel afval en daarnaast was de stapeling in de rolcontainers niet optimaal. Samen met Engels is er gekeken naar een passend alternatief.

Het systeem met de rolcontainers werkte zeer naar behoren, dus werd er gezocht naar een bijpassende bak. De binnenafmetingen van de rolcontainers waren hierin leidend. Een bak met deze kwalificaties was echter niet verkrijgbaar in het huidige marktaanbod. Maar zoals vaker geldt, heeft ieder nadeel een voordeel.

Het construeren van een nieuwe bak brengt hoge opstartkosten met zich mee, maar het geeft de opdrachtgever wel de mogelijkheid vanaf het begin nauw betrokken te zijn bij het ontwerp van de bak.

Voor de constructie van de bak is gekozen voor een draaistapel model. Dit betekent dat de bakken met inhoud stabiel op elkaar te stapelen zijn en wanneer ze leeg zijn, zijn ze met een halve draai in elkaar te nesten.

De buitenmaten van de bak zijn 375x325x225 mm geworden waardoor er precies vier bakken op de bodem van een rolcontainer passen. Voor de personalisatie is er gekozen voor een oranje kleur kunststof conform de huisstijl van Van Zon. Daarnaast staat er op de lange zijde van de bak een reliëf print van hun slogan:
We love food

Inmiddels zijn de 10.000 draaistapelbakken geproduceerd en naar volle tevredenheid in gebruik genomen door Horeca Van Zon.

Media

Deel op Social Media

Scroll naar top