BHS rotorslagmolen met nieuw hamerontwerp optimaliseert de uitvoerkwaliteit

Beschrijving

BHS rotorslagmolen met nieuw hamerontwerp optimaliseert de uitvoerkwaliteit

… en industrieel afval voor fijne verwerking. Klanten profiteren van een aanzienlijk betere uitvoerkwaliteit, eenvoudiger onderhoud en een hogere beschikbaarheid van de machine.

De terugwinning van waardevolle metaalconcentraten uit verschillende composieten en industrieel afval is een uitdaging. Vooral bij de fijne bewerking behalen de gebruikers al vele jaren goede resultaten met de BHS RPMX rotorslagmolen. De machine is een krachtige shredder met een kloppersrotor die uniek is in de wereld en die, in combinatie met de getande ringwapening, zorgt voor een bijzonder intensieve belasting van het invoermateriaal. De rotorslagmolen kan een grote verscheidenheid aan metaalhoudende residuen verwerken – met inbegrip van materialen zoals roestvrij staal en kabelstrengen, die voorheen als problematisch werden beschouwd.

Het ontwerp van de hamer heroverwogen

In vergelijking met vorige versies van de machine heeft BHS het ontwerp van de stabiele, hoefijzervormige hamers verder geoptimaliseerd en tegelijkertijd hun sterkte verhoogd. “In het nieuwe ontwerp zijn de resultaten en bevindingen verwerkt van een groot aantal tests die de afgelopen jaren zijn uitgevoerd”, aldus Manuel Huber, die bij BHS-Sonthofen verantwoordelijk is voor het ontwerp van de machine. “We hebben onderzocht hoe geometrische veranderingen aan de hamers de output beïnvloeden. Uit onze tests blijkt dat met een bredere voorkant van de hamers het uiteenvallen en het in elkaar grijpen van het betreffende materiaal veel beter verlopen en dat daardoor de uitvoerkwaliteit aanzienlijk toeneemt”, legt Huber verder uit.

Klanten profiteren dus van een nog betere uitvoerkwaliteit met minder slijtage. Voor kritisch materiaal impliceert deze hogere uitvoerkwaliteit ook een betere verwerkingscapaciteit, aangezien het aantal passages door de machine kan worden verminderd.

Scroll naar top