Afvalverwerker AVR zweert bij de RED: ‘Ik zou niet weten waarom je het niet zou doen’
Kooi

Afvalverwerker AVR zweert bij de RED: ‘Ik zou niet weten waarom je het niet zou doen’

Met de zomer in aantocht kan de warmte van buiten inwerken in de bulten huisvuil met broei en zelfs brand tot gevolg. Maar bij AVR in Duiven heerst serene rust. Hier houdt de RED camera de temperatuur in de vuilbulten haarscherp in de gaten.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Met de zomer in aantocht is extra waakzaamheid geboden bij afvalverwerkers. De warmte van buiten kan dan inwerken in de bulten huisvuil met broei en zelfs brand tot gevolg. Maar bij AVR in Duiven heerst serene rust. Hier houdt de RED camera de temperatuur in de vuilbulten haarscherp in de gaten. “Nu kunnen we zelfs nog vóór de broeifase in actie komen,” zegt Manager Logistiek Monica Praat.

AVR is gespecialiseerd in de verwerking van diverse soorten restafval: afvalwater, papierpulpresidu, huishoudelijk en bedrijfsafval, afvalhout en gevaarlijk restafval. Daarbij probeert het ook zoveel mogelijk energie en materialen weer terug te winnen uit dit restafval. “Huishoudelijk afval blijft continu gevaarlijk want er zitten altijd organische materialen in,” legt Monica uit. “Doordat het vocht in het afval warmer en warmer wordt, stijgt de temperatuur waardoor het gaat smeulen en branden. Broei begint daarbij altijd binnenin.” Vooral bij de 400.000 ton huisafval die AVR jaarlijks verwerkt ligt dit gevaar op de loer.

Brandwacht
Na een korte testperiode zijn nu in de vestigingen in Rotterdam, Utrecht en Duiven RED camera’s geïnstalleerd. Monica: “De chauffeurs zijn bijzonder netjes en installeren de camera’s bovendien ook zelf. Verder is de reactietijd bij Kooi lekker vlot en is er een hoge servicegraad. Het is nu zo dat de RED constant de temperatuur scant en ik kan het in de portal 24/7 meekijken.” Als stapels heet worden sjofelen de collega’s de bulten uit elkaar. Is de haard gevonden dan wordt deze geblust met brandblussers. De RED past daarmee uitstekend in het strenge veiligheidsbeleid van AVR. “Voorheen huurden we een brandwacht in die de afvalberg in de gaten hield. Het is dan de mens die moest beoordelen of de temperatuur veilig is,” .. Lees hier verder: https://247kooi.nl/nieuws/afvalverwerker-avr-zweert-bij-de-red-ik-zou-niet-weten-waarom-je-het-niet-zou-doen

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top