INmagnetics B.V.

Over ons

INmagnetics bedenkt, ontwerpt en bouwt nieuwe magneetsystemen.

Met ruim 20 jaar ervaring in het ontwerpen van magnetische systemen in de recycling industrie, is INmagnetics gespecialiseerd in het bedenken van nieuwe en verbeterde magneetsystemen.
Graag schuiven we bij u aan om samen de mogelijkheden te bekijken. Vervolgens berekenen en optimaliseren we het magneetsysteem voor uw toepassing, ontwerpen de magneet en de machine in 3D (CAD). Tevens is INmagnetics in staat om zelfs de meest krachtige magneten te bouwen en de bijbehorende de machine.

Gemarkeerd product

Magnetische Lengte Sortering (MLS)

De MLS is een nieuwe vorm van lengte sortering. Wat doet het? Met behulp van deze innovatie is het voortaan érg eenvoudig om op lengte te scheiden of te sorteren. Voor de sortering op lengte wordt gebruik gemaakt van lengte én magnetisme. Wanneer de lengte gelijk of groter is dan de ingestelde lengte én het materiaal magnetisch is, dan wordt het materiaal afgescheiden van de rest. Wat kun je ermee? In de recycling en ontijzerings industrie komt deze techniek zeer goed tot zijn recht, maar de machine kan ook als controle instrument ingezet worden. Aanvankelijk is de techniek ontworpen om de staaldraden uit autobanden te kunnen sorteren. Goed sorteren in bulk en classificeren is een voorwaarde om deze vezels te kunnen toepassen als wapening in beton. Met wat kleine aanpassingen is de techniek ook zeer goed in staat om batterijen zoals bijvoorbeeld de penlite uit een goederenstroom te kunnen halen, zodat ze niet in het milieu terecht komen of brand kunnen veroorzaken. Ook valt te denken aan inspectie doeleinden waarbij een specifieke lengte vereist is. Hoe werkt het: De techniek werkt op basis van transportbanden en magnetisme. Door gebruik te maken van permanente magneten is het proces zeer stabiel, eenvoudig en het energieverbruik minimaal. De lengte is traploos met de hand instelbaar. De machine kan in-line komen staan met bestaande machines, is ontworpen voor een continu proces. Eenvoudig, robuust en schaalbaar in lengte, kracht en bandbreedte. Wilt u meer weten of benieuwd naar de mogelijkheden voor u? Joep@inmagnetics.com T: 06-2214 6239 Patent Pending.

Lees verder »

Nieuws

Vacatures

Neem contact met ons op

Scroll naar top