GOUDSMIT MAGNETIC SYSTEMS B.V.

Over ons

Goudsmit Magnetics, driven by magnetism since 1959
Goudsmit Magnetics Group is een internationale industriële onderneming die zich toelegt op het ontwerpen en vervaardigen van magneten en magneetsystemen voor metaalseparatie, recycling, transport, heffen, grijpen en demagnetiseren in diverse industrie takken. Maar ook magneten en componenten voor o.a. de automotive, aerospace en medische industrie volgens ISO 9001 en ISO/TS 16949 en AS9100c standaards.

Klantgerichte oplossingen
Intensief contact tussen bedrijf, original equipment manufacturer en eindgebruiker, in combinatie met jaren van opgebouwde kennis en hypermoderne engineering, resulteert in functionele klantgerichte oplossingen. Sinds de oprichting in 1959 heeft dit familiebedrijf miljoenen magneetsystemen geproduceerd, die hun weg gevonden hebben naar alle continenten. Onze klanten bevinden zich onder meer in de volgende industrieën: voedingsmiddelen, pharma, chemie, automotive, bulk, keramisch, kunststof, metaal en recycling.

Engineering, test & kenniscentrum
Ontwikkeling en engineering vinden plaats in het hoofdkantoor in Nederland. Innovatie, kwaliteit –volgens ISO, ISO/TS, EHEDG en VDA 6.3 standaards- evenals klantgerichtheid staan hierbij voorop.
Goudsmit Magnetics heeft beschikking over state-of-the-art meetapparatuur die haar klanten een toegevoegde waarde bieden op gebied van materiaaleigenschappen, -afmeting en gedrag in een bepaalde assemblage. Een eigen demo- en testcentrum biedt opdrachtgevers inzicht in metaalscheiding uit producten evenals feitelijke informatie die zij nodig hebben om garanties af te kunnen geven aan eigen klanten.

Gemarkeerd product

Ehedg magneetfilter met CIP reiniging

Ehedg magneetfilter met CIP reiniging

Het recent door Goudsmit Magnetics op de markt gebrachte EHEDG magneetfilter is speciaal ontwikkeld voor de voedingsmiddelenindustrie. Dit hygiënische filter is geschikt voor CIP (Clean-in-Place) installaties ; de magneet kan pneumatisch worden bediend waardoor het filterhuis voor reiniging niet geopend hoeft te worden. Het filter is opgebouwd uit Neodymium magneten die zorgen voor een effectieve separatie van zeer kleine ferro delen vanaf 15µm , zwak magnetische deeltjes en zelfs ijzerstof uit kleverige stoffen zoals cacao, pasta’s, poeders of vruchtensappen. De magneet heeft een maximale fluxdichtheid van 11.300 gauss op de staaf en verwijdert genoemde deeltjes uit zowel vloeibare als poedervormige producten. Het volledige systeem is vervaardigd uit RVS 316, glad afgewerkt (Ra≤0.4ųm) en is EHEDG gecertificeerd. CIP REINIGING (Clean-in-Place) Het reinigen van de magneet gebeurt automatisch. Bij het stopzetten van de productie wordt de magneet pneumatisch naar de uit stand “geblazen”, waarna de ferritische delen van de magneetstaaf vallen. Reiniging kan gelijktijdig met het CIP proces plaatsvinden. Een separate CIP reinigingscyclus voert de gevangen ferrodelen met het spoelmiddel af. Na deze extra reiniging kan het complete CIP proces plaatsvinden. Dit voorkomt dat er later elders toch nog ijzerdeeltjes in het product kunnen komen. Het huis is zo geconstrueerd dat er na reiniging geen product achter blijft. Het magneetfilter is inzetbaar in buizen c.q. pijpleidingen in de voedingsmiddelensector en dient ter ontijzering van producten die onder druk getransporteerd worden. Zelfs de kleinste ijzerdeeltjes zijn op deze manier uit kleverige stoffen (chocolade, pasta’s, poeders of vruchtensappen) te filteren; deze deeltjes worden normaal weer door de grondstoffen¬stroom meegesleurd.

Lees verder »

Vacatures

Neem contact met ons op

Scroll naar top