Eurol BV

Over ons

Eurol is al ruim 40 jaar de enige Nederlandse onafhankelijke producent van smeermiddelen en technische vloeistoffen. We zijn gegroeid vanuit onze kwaliteitsfilosofie en inmiddels in meer dan 80 landen verkrijgbaar.

Full-service
Vanuit een full-service benadering bieden we een compleet programma met smeermiddelen, additieven, reinigings- en onderhoudsproducten en technische vloeistoffen. Daarmee bedienen we uiteenlopende segmenten zoals de automotive-, transport-, tweewieler- en motorfietsmarkt, agri, grondverzet, industrie en scheepvaart.

Kwaliteit in ons DNA
Onze producten dragen goedkeuringen van diverse motorvoertuigfabrikanten. Daarnaast worden de producten veelvuldig gebruikt en getest in de professionele auto- en motorsport, bijvoorbeeld tijdens de Dakar rally. Maar we doen meer. Het ‘Eurol House of Excellence’-kwaliteitsprogramma draagt bij aan de continue ontwikkeling van onze mensen en de processen. De ‘Quality is in our nature’ belofte staat bij alle medewerkers van Eurol centraal: met passie zetten we ons in om voertuigen en machines onder alle omstandigheden de perfecte smering te geven.

Smeermiddelen in de afvalverwerking en recycling
Machines en machineonderdelen in de afvalverwerking hebben het zwaar te verduren. Vaak worden brekers en vermalers ingezet om grote stukken afval of puin te reduceren naar een kleinere vorm. Materialen als betonnen blokken, rubber banden, autowrakken, huisvuil en houtafval worden op deze manier behandeld. Voor de verplaatsing van het te recyclen materiaal naar de breker of vermaler, worden vaak transportbanden toegepast.

De krachten die vrijkomen op de tandwielkasten en lagers tijdens dit recycleproces zijn enorm. Schokbelasting, vocht en vervuiling door stof zijn slechts enkele voorbeelden van de extreme omstandigheden waaraan de machines worden blootgesteld. Om slijtage, corrosie en stilstand te voorkomen is het inzetten van de juiste smeermiddelen cruciaal.

Voorkom stilstand van machines en bespaar op onderhoud met Eurol Specialty smeermiddelen
Eurol Specialty biedt een brede range aan synthetische speciaal smeermiddelen met SYNGIS Technology. Toepassing van deze smeermiddelen voorkomt stilstand van machines met besparing op onderhoudskosten als gevolg.

Meer informatie?
Meer weten over Eurol Specialty in de recyclingindustrie? Neem dan contact met ons op via het onderstaande formulier. Wij helpen u graag verder!

Gemarkeerd product

Vacatures

Neem contact met ons op

Scroll naar top