Bakker Magnetics B.V.

Bakker Magnetics B.V.

Over ons

Bakker Magnetics. Toegevoegde waarde.
We houden van magnetisme en we houden van innoveren. Maar om van substantiële en duurzame toegevoegde waarde te zijn voor onze klanten hebben we meer nodig. Daarom zijn wij flexibel, snel, slim en altijd gericht op kwaliteit en op de behoeften van onze klanten.

Dit is hoe wij het doen:
We hebben onze eigen productielocatie in Son waar we op maat gemaakte magnetische assemblages produceren voor elke specifieke behoefte.
We kunnen hier in Son gemakkelijk prototypes maken en testen, altijd in nauwe samenwerking met onze klanten. Zo kunnen we snel en flexibel inspelen op uiteenlopende prototyping-eisen.
Onze professionele en toegewijde engineering afdeling is erop gericht om aan specifieke wensen of eisen van klanten te voldoen.
Onze grote voorraad magneten (een van de grootste in Europa) maakt het eenvoudig om korte levertijden te realiseren.
Met ons eigen testcentrum en laboratorium meten en garanderen wij de kwaliteit en specificaties van onze magneten vóór verzending.
Wij zijn ISO-gecertificeerd (ISO 9001:2015 en ISO 14001:2015)
Onze productiefaciliteiten met onze joint venture in China garanderen een constante hoge kwaliteit en maatwerk.

Gemarkeerd product

Eddy Current / Non Ferro scheiders

Eddy Current / Non Ferro scheiders

De werking van de Eddy Current scheiders is gebaseerd op het verschil in elektrische geleiding van metalen en niet-metalen. Bij een Eddy Current scheider voert een transportband de product stroom naar een high speed magneet rotor met een groot aantal magneten die paarsgewijs tegengesteld zijn “gepoold”. De magneet rotor brengt een snel wisselend magnetisch veld te weeg wat ervoor zorgt dat niet metalen uit de product stroom worden geschoten. Een uniek punt aan de excentrische uitvoering is het zelfreinigende effect van de rotor. Dit resulteert in minder slijtage aan de rotor, wat weer leidt tot minder stilstand. Bakker Magnetics rotoren zijn voorzien van rondgevormde magneten om de luchtspleet tot de mantel zo klein mogelijk te maken, wat resulteert in een optimale magnetische kracht aan het oppervlak van de rotor.

Lees verder »

Vacatures

Neem contact met ons op

Scroll naar top