MB Dustcontrol BV

Over ons

Sinds 12 jaar ontwikkelt en fabriceert MB Dustcontrol BV de “SprayCannon” nevelkanonnnen.
Deze nevelkanonnen zijn ontwikkeld om (fijn)stof emissies en geuroverlast tot een minimum te beperken. Wat begon als stofbestrijdingsoplossing tijdens sloopwerkzaamheden is inmiddels uitgegroeid tot een product wat op velerlei manieren en in een groot aantal verschillende branches toepasbaar is: Op- en overslag van bulkgoederen, Sloop, Recycling, Houtverwerking, Afvalverwerking, (Bodem/Asbest)Sanering, Compostering, Afvalverwerking, Landbouw, Geurbestrijding, Brandbestrijding en het verkoelen van mensen.
Doordat wij van mening zijn dat elk stofprobleem zijn eigen aanpak behoeft en hierop onze serie zoveel mogelijk hebben aangepast, kunnen we, met gepaste trots, zeggen dat we inmiddels de breedste serie nevelkanonnen ter wereld produceren. Onze SprayCannon nevelkanonnen vernevelen van 5 tot wel 150 meter ver! Dus van klein tot groot , voor binnen en buiten toepassingen, als aparte mobiele installatie of als volledig zelfvoorzienende installatie waarbij het nevelkanon vergezeld wordt door een watertank en stroomgroep.
Uitgangspunt bij de ontwikkeling en productie van onze SprayCannon serie is altijd om een zo groot mogelijk oppervlak van nevel te kunnen voorzien met een zo laag mogelijk water- en energieverbruik. Daarnaast houden we altijd rekening met de veiligheid binnen de werkomgeving en een hoog gebruiksgemak alsmede een lage service en onderhoudsbehoefte. De SprayCannon serie is uiteraard vervaardigd uit hoogwaardige onderdelen en voldoet aan de hoogste Europese kwaliteitsnormen.
Het principe bestaat uit het binden/agglomereren van de door de SprayCannon opgeworpen zeer fijne nevel (waterdruppels) met de uitgestoten (fijn)stofdeeltjes in de lucht. Hoe fijner de waterdruppel hoe beter deze hecht aan de aanwezige fijnstofdeeltjes in de lucht. Door deze agglomeratie worden de stofdelen dusdanig verzwaard dat de zwaartekracht ervoor zorgt dat de stofdelen sneller naar de grond dalen en daardoor de emissie van de (fijn)stof bestrijdt en beheersbaar gemaakt wordt.
Uiteraard realiseren wij ons dat in sommige gevallen geen permanente geur- of stofbestrijding oplossing benodigd is, vandaar dat wij ook beschikken over een uitgebreide verhuurvloot.
Naast de SprayCannon nevelkanonnen produceren we ook andere stof- en geurbestrijdingsoplossingen zoals bijvoorbeeld de op maat gemaakte “Turnkey”opgeleverde “Area” stofbestrijding systemen.
Stofbestrijding op giek, machine of aanbouwstuk is uiteraard ook een mogelijkheid waarin we u kunnen voorzien.
Ala laatste produceren we ook onze SprayWall NM20 Nevelmuurslangen. Deze 20 meter lange 3″ brandslangen voorzien van 20 nozzles bieden u de zeer eenvoudige mogelijkheid om een wand of plafond van nevel te creëren waarmee een brandhaard of stofuitstoot naar wens beteugeld/gecontamineerd kan worden.

Gemarkeerd product

Nieuws

Vacatures

Neem contact met ons op

Scroll naar top